Način pripreme
Počinjemo s nadevom kore. Prelivamo vrelom vodom šaku suvog grožđa, ostavljamo pet minuta da omekša.
Očistimo jabuku i isečemo na male kocke. Proceđeno suvo grožđe pomešamo sa isečenom jabukom, sokom od limuna, vanilin šećerom i cimetom, ostavljamo tako dok nam ne zatrebaju.
Za koru odvojimo belanca od žumanaca. Belancima dodajemo prstohvat soli i šećer, mutimo mikserom u vazdušast krem.
Žumancima dodajemo ulje, brašno i prašak za pecivo, mešamo dok ne dobijemo glatku smesu. Sjedinimo dve smese mešajući špatulom samo u jednom pravcu. Postavimo posudu za pečenje papirom za pečenje.
Sipamo smesu u posudu i dobro rasporedimo po dnu posude, posipamo voćnom smesom ravnomernio. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.
Ispečenu koru okrećemo na čistu krpu, pažljivo sklanjamo papir s nje i uvijamo zajedno s krpom u rolat.
Dok se potpuno ne ohladi pripremamo krem. Pomešamo pavlaku sa sirom, vanilom i šećerom u prahu.
Mešamo dok ne dobijemo ujednačen ukusan krem. Razvijamo ohlađeni rolat, mažemo kremom i stavljamo tu i tamo voće od slatka.
Uvijamo pažljivo rolat i stavljamo na hladno na pola sata. Nakon toga posipamo blago šećerom u prahu i ukrašavamo istopljenom čokoladom.