Kuvano sveže zelje sa piletinom i pirinčem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
04/01/2019
"Kao zakleti ljubitelji zdrave hrane obećavamo vam - ova piletina je zverski ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano492
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • zelje - 200 g, sveže
  • pileće meso - od 1 pileta, belo
  • pirinač - 2 šolje
  • mladi čuk - 2 - 3 sdtruka
  • nana - sveža
  • mirođija - sveža
  • biber
  • so
  • aleva paprika 1 kašičica
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo listove zelja i očistimo od žila. Prelivamo listove vodom i stavljamo da provri dok ne promene boju. Ocedimo od vode. U šerpu sipamo ulje (3-4 kašike).

Zapržimo isečeno pileće meso, sklanjamo posudu sa ringle, vadimo pileće zalogaje iz masnoće i u istu dodajemo očišćen, opran i isečen mladi luk i blanširano zelje.

Stavljamo ponovo šerpu na ringlu i dinstamo sastojke, dodajući redom i so, biber, isečene listove nane i mirođiju. Posipamo alevu papriku (1 kašičicu) i pirinač (2 šolje).

Mešamo nekoliko puta i sipamo toplu vodu (3-4 šolje). Dodajemo pileće meso i kuvamo jelo dok ne bude gotovo, dok s vremena na vreme možemo da dolijemo još tople vode ako je neophodno. Pre nego što sklonimo s vatre, dodajemo u jelo malo maslaca i mešamo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar