Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Zelje sa piletinom i pirinčem u rerni

Zelje sa piletinom i pirinčem u rerni

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
751958128
Zelje sa piletinom i pirinčem u rerni
Fotografije: Anonymous
1 / 5
05/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Laka večera koju ćete napraviti lako i brzo - zato je odmah upisujemo u omiljene"

Potrebni sastojci

  • spanać - 300 - 400 g, poparen (ili zamrznut spanać)
  • pileći batak - 400 g ili file
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 2 - 3 prstohvata
  • nana - 1 - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu (po želji)
  • Za preliv
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • soda - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pileće meso, posle ga odvojimo od kosti (ako je neophodno) i isečemo na male parčiće.

Dinstamo sitno isečen luk u više ulja oko minut, dodajemo isečeno zelje (ja koristim napareno ili zamrznuto) i pola šolje pilećeg bujona.

Kada provri stavljamo alevu papriku i ostale začine, osim soli. Uključujemo rernu na 200 stepeni bez ventilatora.

Operemo pirinač i dodajemo ga u šerpu. Dodajemo potrebnu količinu bujona, ako je neophodno i vruću vodu prema uputstvu na pakovanju pirinča.

Kod mene je odnos bio 1:2 i dodala sam dve šolje bujona. Solimo po ukusu i prebacujemo u posudu za pečenje.

Pečemo oko 30 minuta, dok pirinač ne bude polu gotov.

Na dvedeset petom minutu pripremamo preliv. U kiselo mleko stavljamo sodu da nakisne i dodajemo u umućena jaja, a posle brašno i so.

Prelivamo ravnomerno i pečemo još oko 15 minuta, ne menjanjući temperaturu.

Gotovo jelo isečemo na kvadrate i serviramo sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: