Karamel krem za tortu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
06/01/2019
"Kore možete da napravite ili kupite, bilo koje - krem je važan, a najukusniji je od karamela "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano543
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko ugrevajte dok ne postane vruće. Izdvojte malo da biste razmutili brašno. U odvojenoj posudi na vodenoj pari karamelizujte šećer dok se ne dobije lepa braon boja.

Postepeno dolijte vruće mleko i mešajte, dok se karamel ne rastvori. Sklonite s ringle i ostavite da se blago ohladi.

Umutite brašno sa izdvojenim mlekom i malo vode dok ne dobijete glatku kašu i umutite sa jajima. Smesu od jaja postepeno sipajte u karamelizovano mleko, neprestano muteći mikserom.

Stavite ponovo šerpu na ringlu i mešajte dok se krem ne zgusne. Na kraju aromatizujte vanilom i promešajte sa maslacem. Konzumirajte napravljen krem serviran u desertnim čašama ili ga koristite za torte.

Po želji možete da promešate žumanca u kremu i da ohlađen krem na kraju promešate sa belancima umućenim u sneg.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar