Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem za torte»Karamel krem za tortu

Karamel krem za tortu

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Karamel krem za tortu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
"Kore možete da napravite ili kupite, bilo koje - krem je važan, a najukusniji je od karamela"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1, 5 litar
  • šećer - 8 - 9 kašika, za karamel + još 5 kašika
  • brašno - 9 kašika
  • jaja - 4 komada
  • vanila - 1 - 2 kesice
  • maslac - oko 60 - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko ugrevajte dok ne postane vruće. Izdvojte malo da biste razmutili brašno. U odvojenoj posudi na vodenoj pari karamelizujte šećer dok se ne dobije lepa braon boja.

Postepeno dolijte vruće mleko i mešajte, dok se karamel ne rastvori. Sklonite s ringle i ostavite da se blago ohladi.

Umutite brašno sa izdvojenim mlekom i malo vode dok ne dobijete glatku kašu i umutite sa jajima. Smesu od jaja postepeno sipajte u karamelizovano mleko, neprestano muteći mikserom.

Stavite ponovo šerpu na ringlu i mešajte dok se krem ne zgusne. Na kraju aromatizujte vanilom i promešajte sa maslacem. Konzumirajte napravljen krem serviran u desertnim čašama ili ga koristite za torte.

Po želji možete da promešate žumanca u kremu i da ohlađen krem na kraju promešate sa belancima umućenim u sneg.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: