Paradajz sa peršunom

07/01/2019
"Hladno predjelo za prijatelje "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano50
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte što je sitnije moguće peršun, pera mladog luka, masline bez koštica i beli luk. Ako nemate neslane masline, možete sami to uraditi tako što ćete ih potopiti u vodu na jedan dan, i menjati je s vremena na vreme.

Izmrvite sir, dodajte iseckano povrće, malo maslinovog ulja, a jaje izrendajte. Rukom promešajte lepo kao da mesite mleveno meso i ostavite u frižideru da odstoji bar pola sata.

Uzmite paradajz i odsecite poklopce, sačuvajte ih. Ako je paradajz sa drškom nemojte je skidati. To će dati još ekstravagantniji izgled predjelu.

Isecite malo dno paradajza, koliko da stoji stabilno na tanjiru. Izvadite unutrašnjost paradajza kašikom. Sačuvajte unutrašnjost. Od nje možete napraviti sos za spagete ili salsu.

Napunite paradajz smesom od peršuna i poklopite. Čuvajte u frižideru do serviranja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar