Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Povrća»Ćuftice sa peršunom i ovsenim pahuljicama

Ćuftice sa peršunom i ovsenim pahuljicama

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
1032161630
Ćuftice sa peršunom i ovsenim pahuljicama
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 3
15/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Ćuftice bez mlevenog mesa, ali sa peršunom i ovsenim pahuljicama - koje će vam ukrasti srce"

Potrebni sastojci

  • peršun - 5 vezica
  • ovsene pahuljice - 1 i po šolja
  • brašno od spelte - pola šolje
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • so - po ukusu
  • soda - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Peršun se opere i iseče na sitno, mogu se dodati i drške. Stavite ga u duboku posudu.

Ovsene pahuljice se potope u vodi, ako je vrela brže će se natopiti i nećete mnogo čekati.

Ako želite, možete da ostavite 2 kašike pahuljica da ih stavite zajedno sa ostalim sastojcima, tako će ćuftice dobiti blago hrskav ukus.

U posudu sa peršunom dodajte jaja, izmrvljen sir, brašno, sodu i so.

Ocedite ovsene pahuljice od vode i dodajte ih ostalim sastojcima. Promešajte dobro i ostavite sat vremena u frižideru.

U posudu za pečenje stavite papir za pečenje, formirajte ćuftice od smese i poređajte ih.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove.

Za oko 40 minuta će promeniti boju i imaće braonkastu preplanulost. Možete da napravite mlečni sos uz njih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti