Način pripreme
Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje im se namrvljeni sir.
Koristim meki i ne mnogo slani sir. U zavisnosti od toga koliko je slan, može da varira gramaža koju ćete stavite u nadev.
Opran peršun se secka na krupno i dodaje se u sve ostalo. Meša se.
Maslac se otapa na slaboj vatri, a po želji u njega može da se doda i malo ulja.
Uzima se po jedna kora za pitu i maže se masnoćom, raspoređuje se na svaku po malo nadeva i uvija se u puža. Može i da se nagužva i napravi ruža - kako vam se sviđa.
Da bi pitice sačuvale oblik, stavljaju se u namazane kalupe za mafine.
Mažu se sa još masnoće i peku se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
Male pitice sa sirom i peršunom se ostavljaju da se ohlade i tek tad se vade iz kalupa.
Brz, jednostavan i ukusan klasičan doručak za decu i odrasle!