Način pripreme
Stavite masalc, čokoladu i kakao u posudu na pari. Mešajte dok se maslac i čokolada ne rastope. Ostavite da se ohlade.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju u posebnoj posudi i ostavite sa strane.
Umutite šećer u prahu i jaja na mekan krem. Dodajte čokoladnu smesu i mutite dok ne postane homogena. Dodajte smesu od brašna i nastavite da mutite. Unutra stavite polovinu višanja i promešajte.
Kvadratni kalup obložite papirom za pečenje tako da viri van ivica pleha. Namažite malo papir. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Odozgo rasporedite preostale višnje - pritisnite ih u smesu.
Ugrejte rernu na 180 stepeni oko 35 minuta. Možete proveriti da li je pečena čačkalicom za zube - treba da izađe suva.
Kad bude gotov ostavite da se ohladi malo u plehu - oko 15 minuta. Isecite na kockice.
Servirajte sa čašom bejlisa ili toplom čokoladom. Božanstveno je!