Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Tart sa crnom čokoladom

Tart sa crnom čokoladom

Teodora TodorovaTeodora Todorova
Šegrt
276127
Tart sa crnom čokoladom
Fotografije: Teodora Todorova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Tart sa crnom čokoladom za odličan prvi utisak"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 400 g
  • kakao keksići - 500 g, obični
  • kravlji maslac - 125 g
  • pavlaka - 400 ml
  • jagode - za ukras
  • kit - ket - za ukras, pop čok
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo izmrvimo keks. Ja sam ga izlomila rukama, ako su meki može i ručno, ali možete takođe u blenderu ili da stavite u kesu za sendviče i da ih izmrvite oklagijom.

Rastopimo maslac i dodajemo u kakao keksiće.

Mešamo kašičicom dok ne dobijemo vlažne mrvice. U teflonski pleh za torte sa dnom koje se skida sipamo smesu, obložimo ivice pleha da dobijemo udubljenje.

Stavljamo u frižider na oko 30 minuta.

Pavlaku sipamo u posudu i mutimo mikserom oko 3-4 minuta dok ne dobijemo gustu smesu.

Čokoladu rastapamo na pari. Ostavljamo da se ohladi 5 minuta i dodajemo u pavlaku.

Mešamo dok ne dobijemo gladak čokoladni krem.

Gotovu smesu sipamo u pleh sa keksićima i ostavljamo još 30 minuta u frižideru.

Nakon što se krem malo stegne na ukusnom čokoladnom tartu, poređamo jagode i čokoladne bombone kit-ket pop čok.

Stavljamo tart sa crnom čokoladom u frižider na jednu noć.

Neka vam je slatko :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: