Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Zdrav brauni sa crnom čokoladom

Zdrav brauni sa crnom čokoladom

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k245
Zdrav brauni sa crnom čokoladom
Fotografije: Ivelina
1 / 2
18/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
14
"Ako se zaista zdrav brauni sa crnom čokoladom ne pojede tokom narednih 12 sati, što je nemoguće, možete ga čuvati do 5 dana ili zamrznuti do 3 meseca"

Potrebni sastojci

  • tamna čokolada - 125 g, organska, bez mleka
  • biljno ulje - 125 g, kokosovo
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica, pravi
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • bademovo brašno - 110 g (ili drugo bezglutensko drugačije teksture)
  • jaja - 3 komada
  • stevija - 1/3 šolje ili kokosov šećer
  • kakao u prahu - 30 g (1/4 čaše)
  • čokoladni ganaš - za glazuru (po izboru)
  • tečna pavlaka - 1/3 šolje, za mućenje
  • čokolada - 45 g, nezaslađena, sitno naseckana
  • zaslađivač u prahu - 3 supene kašike
  • ekstrakt vanile - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu do 160 stepeni celzijusovih, ako koristite rernu sa ventilatorom, ukoliko ne, 170 stepeni bez ventilatora.

Nauljite i obložite kvadratni kalup za pečenje prečnika 20 cm papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Istopite crnu čokoladu i biljno ulje ili kokosovo ulje u šerpi na slaboj vatri dok se ne istopi.

Dodajte ekstrakt vanile, himalajsku so, bademovo brašno, jaja, kokosov šećer, steviju i kakao u prahu i izmešajte dok se dobro ne pomešaju.

Sipajte u pripremljeni kalup za pečenje i pecite 30-35 minuta ili dok se ne formira predivna korica odozgo i drugačiji brauni da se oseća blago tvrd - pazite da ne prepečete.

Napravite ganaš: Ostavite pavlaku da uzavri i zatim dodajte naseckanu čokoladu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, da se istopi, zatim umutite zaslađivač i vanilu dok ne postane glatko.

Ostavite ga da se skroz ohladi u kalupu, pre nego što ga izvadite i stavite na dasku i naseckajte čoko kolač na kriškice.

Ako se zaista ne pojede tokom narednih 12 sati - možete ga čuvati do pet dana ili zamrznuti do 3 meseca.

Uživaj!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: