Način pripreme
Zagrejte rernu do 160 stepeni celzijusovih, ako koristite rernu sa ventilatorom, ukoliko ne, 170 stepeni bez ventilatora.
Nauljite i obložite kvadratni kalup za pečenje prečnika 20 cm papirom za pečenje i ostavite sa strane.
Istopite crnu čokoladu i biljno ulje ili kokosovo ulje u šerpi na slaboj vatri dok se ne istopi.
Dodajte ekstrakt vanile, himalajsku so, bademovo brašno, jaja, kokosov šećer, steviju i kakao u prahu i izmešajte dok se dobro ne pomešaju.
Sipajte u pripremljeni kalup za pečenje i pecite 30-35 minuta ili dok se ne formira predivna korica odozgo i drugačiji brauni da se oseća blago tvrd - pazite da ne prepečete.
Napravite ganaš: Ostavite pavlaku da uzavri i zatim dodajte naseckanu čokoladu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, da se istopi, zatim umutite zaslađivač i vanilu dok ne postane glatko.
Ostavite ga da se skroz ohladi u kalupu, pre nego što ga izvadite i stavite na dasku i naseckajte čoko kolač na kriškice.
Ako se zaista ne pojede tokom narednih 12 sati - možete ga čuvati do pet dana ili zamrznuti do 3 meseca.
Uživaj!