Jednostavna torta sa piškotama sa kremom i slatkom

09/01/2019
"Nema vremena za duge recepte i sujetu u kuhinji, zato smo danas na laganoj torti sa piškotama, kremom i slatkom "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • šećer - 150 g
  • vanila - 1 kesica
  • maslac - 70 g
  • želatin - 1 kesica
  • sveže mleko - 200 ml
  • piškote - 1 pakovanje
  • slatko - 200 g, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom i vanilom. Dodajemo brašno i pavlaku. Mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Smesu stavljamo u odgovarajuću posudu na pari i neprestano mešamo dok se ne zgusne.

Krem ostavljamo da se ohladi i dodajemo prethodno umućen maslac. Ponovo promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Želatin rastvorimo u hladnoj void dok ne nabubri, nakon toga ga rastopimo na pari ili u mikrotalasnoj. Gotov želatin dodajemo u krem, ostavljamo mali deo.

Piškote potopimo u sveže mleko, jednu po jednu. Poređamo po dnu i ivicama posude sa obručem koji se skida.

Sipamo deo krema preko prvog reda piškota. Stavljamo drugi red piškota i tako ređamo dok ne potrošimo sastojke, odozgo završavamo kremom.

Tortu stavljamo u frižider da se malo stegne.

Preostalik želatin i slatko pomešamo i promešamo.

Tortu prelivamo smesom od želatina i ponovo stavljamo da se ohladi dok ne bude potpuno gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar