Način pripreme
Za krem:
Zagrejte mleko na slaboj vatri u srednoj šerpi, ali nemojte da provri.
U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom i vanilom. Nakon toga dodajte brašno.
U dobijenu smesu dodajte malo od zagrejanog mleka, kako bi postalo tečno, i posle tu smesu dodajte u mleko na ringli. Neprestano mešajte dok se ne zgusti kao krem i skidajte sa ringle.
Izaberite posudu koja ima visoke zidove tako da kada budete naizmenično stavljali red piškota i prelivali ih kremom, da se krem gomila oko njih.
Između svakog reda piškota možete da stavljate mlevene ušećerene orašaste plodove ili prosto pečene orašaste plodove po želji.
Jednostavnu tortu sa piškotama odozgo posipte kakaom.
Ostavite jednostavnu tortu sa piškotama i domaćim kremom na nekoliko sati u frižideru, kako bi upile i kako bi piškote omekle.