Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta od banana Fantazija

Torta od banana Fantazija

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta od banana Fantazija
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Mnogo mašte i vešte ruke vam trebaju - preostale sastojke ćete naći u receptu"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 125 g
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 125 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • kisela pavlaka - 250 g
  • šećer - 100 g
  • voda - 50 ml
  • banane - 2 komada
  • maslac - 20 g
  • za želirani sloj
  • banane - 2 komada
  • šećer - 20 g
  • voda - 50 ml
  • poslastičarska boja - žuta
  • sok od banane
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite ih sa šećerom na mekan krem. Dodajte jedno po jedno žumance. Mešajte i dodajte mleko, ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Mešajte spatulom. Podelite smesu na dva dela i ispecite dve posebne kore u kalupu plrečnika 22 cm. Rerna je ugrejana na 180 stepeni, pecite oko 15-20 minuta. Ostavite kore da se ohlade.

Pripremite krem, isecite banane na krugove i propžite u maslacu 5-6 minuta. Izvadite i pasirajte.

Od šećera i vode suvajte gust sirup. Dodajte ga u banane i dobro promešajte.

U posudi pomešajte pavlaku i pire od banane. U smesu dodajte jednu koru isečenu na kockice. Drugu koru stavite u obruč i prelijte sokom od banane. Namažite tečnom čokoladom. Odozgo sipajte smesu od banane i dobro poravnajte.

Isecite banane na kockcie i poređajte na kolač.

Skuvajte sirup od šećera i vode. Dodajte želatin (pripremite prema uputstvu na pakovanju) i malo žute boje. Kad se ohladi prelijte banane.

Ostavite kolač da se stegne u frožideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: