Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite ih sa šećerom na mekan krem. Dodajte jedno po jedno žumance. Mešajte i dodajte mleko, ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Mešajte spatulom. Podelite smesu na dva dela i ispecite dve posebne kore u kalupu plrečnika 22 cm. Rerna je ugrejana na 180 stepeni, pecite oko 15-20 minuta. Ostavite kore da se ohlade.
Pripremite krem, isecite banane na krugove i propžite u maslacu 5-6 minuta. Izvadite i pasirajte.
Od šećera i vode suvajte gust sirup. Dodajte ga u banane i dobro promešajte.
U posudi pomešajte pavlaku i pire od banane. U smesu dodajte jednu koru isečenu na kockice. Drugu koru stavite u obruč i prelijte sokom od banane. Namažite tečnom čokoladom. Odozgo sipajte smesu od banane i dobro poravnajte.
Isecite banane na kockcie i poređajte na kolač.
Skuvajte sirup od šećera i vode. Dodajte želatin (pripremite prema uputstvu na pakovanju) i malo žute boje. Kad se ohladi prelijte banane.
Ostavite kolač da se stegne u frožideru.