Torta od banana Fantazija

13/01/2019
"Mnogo mašte i vešte ruke vam trebaju - preostale sastojke ćete naći u receptu "
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano604
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 125 g
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 125 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • kisela pavlaka - 250 g
  • šećer - 100 g
  • voda - 50 ml
  • banane - 2 komada
  • maslac - 20 g
  • za želirani sloj
  • banane - 2 komada
  • šećer - 20 g
  • voda - 50 ml
  • poslastičarska boja - žuta
  • sok od banane
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite ih sa šećerom na mekan krem. Dodajte jedno po jedno žumance. Mešajte i dodajte mleko, ulje i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Mešajte spatulom. Podelite smesu na dva dela i ispecite dve posebne kore u kalupu plrečnika 22 cm. Rerna je ugrejana na 180 stepeni, pecite oko 15-20 minuta. Ostavite kore da se ohlade.

Pripremite krem, isecite banane na krugove i propžite u maslacu 5-6 minuta. Izvadite i pasirajte.

Od šećera i vode suvajte gust sirup. Dodajte ga u banane i dobro promešajte.

U posudi pomešajte pavlaku i pire od banane. U smesu dodajte jednu koru isečenu na kockice. Drugu koru stavite u obruč i prelijte sokom od banane. Namažite tečnom čokoladom. Odozgo sipajte smesu od banane i dobro poravnajte.

Isecite banane na kockcie i poređajte na kolač.

Skuvajte sirup od šećera i vode. Dodajte želatin (pripremite prema uputstvu na pakovanju) i malo žute boje. Kad se ohladi prelijte banane.

Ostavite kolač da se stegne u frožideru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar