Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Torta od keksa Fantazija

Torta od keksa Fantazija

Torta od keksa Fantazija
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Fantaziramo da svaki dan jedemo ovako ukusne torte i da stomak ne raste"

Potrebni sastojci

  • kore od keksa za tortu - 240 g /4 komada/
  • maskarpone - 500 g
  • sitan sir - 500 g, neslan
  • želatin - 3 komada
  • prirodan sok - 200 ml, crvena pomorandža
  • tečna čokolada - 200 g
  • šećer - 4 supene kašike
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • kondenzovano mleko - 300 ml
  • kokosovo brašno - 20 g
  • borovnice
  • maline
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte šećerni sirup sa 4 supene kašike šećera i 200 ml vode. Kad tečnost provri, skinite posudu sa vatre. Gotovim sirupom prelijte kore za tortu.

Rastvirite želatin u hladnoj vodi /voda treba da ga pokrije/ i kad nabubri, ugrejte ga malo u mikrotalasnoj, pazite da ne provri.

Umutite maskarpone uz pomoć miksera. Dodajte sitan sir, kondenzovano mleko i šećer u prahu. Sipajte 2/3 rastvorenog želatina u smesu. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Preostali deo rastvorenog želatina sipajte u sok i ostavitena hladnom mestu da se smesa želita.

Stavite kore jednu do druge /one su pravougaone/ i obično ih namažite tečnom čokoladom. Pospite borovnicama i malinama.

Sipajte veći deo krema i poravnajte spatulom. Stavite druge dve kore od keksa. Sipajte preostali deo krema i poravnajte.

Pospite tortu kokosovim brašnom, a odozgo stavite kockice dobijenog želea. Sa strane stavite borovnice.

Ostavite tortu na jednu noć u frižider da se stegne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: