Domaće tulumbice

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Početnik
2251284032
Domaće tulumbice
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 5
15/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Istopite malo čokolade i umočite u njoj jednu od ovih domaćih tulumbica..."

Potrebni sastojci

  • voda - 1 litar
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • brašno - oko 1 kg
  • soda - 1 kašičica
  • jaja - 10 komada
  • ulje - 300 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo vodu u šerpu i dodajemo šećer i ulje. Kada provri počinjemo da stavljamo brašno, koliko može da upije i mešamo dok se ne odlepi od posude.

Sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi, nakon čega u testo dodajemo sodu i jaja. Zamesi se dobro.

Uzimamo malo od testa i špricom pravomo tulumbice, koje direktno stavljamo u zagrejano ulje. Pržimo dok ne postanu zlataste.

Prelivamo sirupom, napravljenim od 2 šolje šećera, 4 šolje vode i jedne vanile.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: