Lenje tulumbice iz rerne

08/09/2018
"Bez prženja, ali istog voljenog ukusa - lenje tulumbice iz rerne "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za tulumbice
  • voda - 250 ml
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 100 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • sirup
  • voda - 250 ml
  • šećer - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi pomešamo vodu, ulje, šećer i so i kad sastojci provru, dodajemo prašak za pecivo i brašno.

Mešamo energično dok testo ne počne da se odvaja od ivica šerpe, onda skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

Kad se ohladi, dodajemo jaja i mešamo dok ih testo ne upije.

Pravimo tulumbice sa špricem u namazan pleh i pečemo na 200 stepeni.

Za to vreme pripremamo sirup za tulumbe tako šro rastvorimo šećer u vodi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar