Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Čokoladna baklava

Čokoladna baklava

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Čokoladna baklava
Fotografije: Diana Kostova
3 / 4sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Baš kada ste pomislili da život ne može biti lepši, neko vas je pozvao da probate čokoladnu baklavu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • ulje
  • keks - 200 g, mleveni
  • orasi - 200 g, mleveni
  • čokolada - 100 g
  • za sirup
  • šećer - 700 g
  • voda - 500 ml
  • pomorandže - 1 komad
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • crna čokolada - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom sirupa. U šerpi pomešajte oljuštenu i isečenu pomorandžu, šećer, vodu i vanlin šećer. Ostavite da provri i da vri oko 10 minuta. Nakon toga skinite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Na nadev u posudi pomešajte keks, orahe i izmrvljenu čokoladu (sitno iseckanu nožem ili samlevenu u multipraktiku).

Razvucite kore. Naprskajte ih sa malo ulja i stavite oko 4 supene kašike od nadeva. Uzmite dva lista i uvijte u rolat. Tako uradite sa ostalim korama i nadevom - naprskajte uljem jednu koru, stavite od nadeva i dva lista i uvijte u rolat.

Rolate poređajte u namazan pleh i isecite na zalogaje. Pecite na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Kad bude gotovo izvadie iz rerne i dok je još topla prelijte hladnim sirupom.

Vratite u rernu dok se ne ohladi i dok se lepo ne natopi sirupom. Na pari rastopite čokoladu i prelijte baklavu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: