Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Baklava s nadevom

Baklava s nadevom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51715711209
Baklava s nadevom1 / 2
10/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Znate li šta je ukusnije od jednog parčeta baklave? Tačno tako, dva parčeta baklave i to sa nadevom!"

Potrebni sastojci

  • fine kore - 500 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 komada
  • brašno - 2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • cimet - 2 kašičice
  • mleveni orasi - 2 šolje
  • maslac - 125 g
  • griz - pola šolje
  • za sirup
  • šećer - 3 šolje
  • voda - 3 - 4 šolje
  • vanila - 1 komad
  • kora od limuna - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom, vanilom i kiselim mlekom. Dodajte brašno u koje su prethodno umešani cimet i vanila. Dobro promešajte i sipajte orahe.

Namažite posudu za pečenje i počnite da ređate kore sa malo griza i tako dok ne naređate polovinu kora. Odozgo prelijte smesom od jaja i raspodelite ostatak kora, takođe sa malo griza među njima.

Na kraju oštrim nožem isecite baklavu na rombove ili kvadrate. Prelijte odozgo rastopljenim maslacem.

Stavite da se peče u zagrejanoj rerni na oko 180-190 stepeni dok ne bude gotovo. Pospite već odstajalu baklavu vrućim sirupom, pripremljenim od šećera i vode, limunove kore i vanile, koji su provreli na ringli. Ostavite baklavu s nadevom da odstoji jedan dan ili noć pre nego što je servirate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Veoma ukusna sirup sravljam dobro opran limun isečen na kolutove koji je odstojao u mešavini sode bikarbone i nisam koru stavljala,verujem da je podjednako ukusno
19.02.2023 19:30