Način pripreme
Kadaif iseckamo na sitno, stavljamo ga u odgovarajući tiganj, dodajemo kravlji maslac i pržimo na šporetu, pa ga sklanjamo sa šporeta, dodajemo tahini i puter od kikirikija, promešamo i ostavimo da se ohladi.
Na radnu površinu vodoravno položimo 2 kore za baklavu, između njih namažemo uljem i isečemo kore na trake širine oko 3 prsta.
Stavljamo nadev na jedan kraj i preklopimo u trougao.
Dakle, nastavljamo da savijamo u trougao dok se traka ne završi. Umotanu baklavu stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Peku se do lepe boje kore. Ostavite da se ohladi i umočite u istopljenu čokoladu.
Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Svaku baklavu pospite iseckanim bademima.
Čokoladnu suvu baklavu služimo nakon što se čokolada stvrdne.
Pogledajte i kako se baklava seče na romboide, kao i kako se pravilno preliva baklava.