Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Čokoladna suva baklava

Čokoladna suva baklava

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4631472k
Čokoladna suva baklava
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Drugačija čokoladna suva baklava, koja će oduševiti vaše goste."

Potrebni sastojci

  • kore za baklavu - 1 pakovanje
  • kravlji maslac - 120 g istopljenog za premazivanje kora
  • punjenje
  • sveži kadaif - 200 g
  • kravlji maslac - 1 kašika
  • tahini od susama - 2 kašike
  • kikiriki puter - 200 g
  • za pokrivanje
  • čokolada - 250 g mlečne ili tamne
  • iseckani bademi - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Kadaif iseckamo na sitno, stavljamo ga u odgovarajući tiganj, dodajemo kravlji maslac i pržimo na šporetu, pa ga sklanjamo sa šporeta, dodajemo tahini i puter od kikirikija, promešamo i ostavimo da se ohladi.

Na radnu površinu vodoravno položimo 2 kore za baklavu, između njih namažemo uljem i isečemo kore na trake širine oko 3 prsta.

Stavljamo nadev na jedan kraj i preklopimo u trougao.

Dakle, nastavljamo da savijamo u trougao dok se traka ne završi. Umotanu baklavu stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni.

Peku se do lepe boje kore. Ostavite da se ohladi i umočite u istopljenu čokoladu.

Ređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.

Svaku baklavu pospite iseckanim bademima.

Čokoladnu suvu baklavu služimo nakon što se čokolada stvrdne.

Pogledajte i kako se baklava seče na romboide, kao i kako se pravilno preliva baklava.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: