Domaće pile sa pirinčem, krompirom i povrćem

17/01/2019
"Domaće pile i povrće iz povrća - ukrašavamo, garantujemo da je neverovatno ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile isečemo na porcije i skuvamo u posoljenoj vodi zajedno sa jednom glavicom luka i šargarepom. Izvadimo porcije piletine i procedimo bujon.

Oljuštimo tikvice i sečemo na kockice, šargarepu izrendamo, pirinač očistimo i operemo. Propržimo luk dok ne postane providan, nakon toga dodajemo šargarepu, isečeni krompir i tikvice.

U povrće dodajemo pirinač i dodajemo 4 šolje od bujona. Kad provri dodajemo i tikvice. Skidamo sa vatre i začinimo biberom i lovorovim listom.

Probajte i ako je potrebno dodajte so. Sipajte smesu u odgovarajuću pleh i poređajte pileće meso odozgo preko pirinča. Skinite u rernu i pecite na oko sat vremena.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar