Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Domaće pile sa pirinčem, graškom i kukuruzom

Domaće pile sa pirinčem, graškom i kukuruzom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k242
Domaće pile sa pirinčem, graškom i kukuruzom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
27/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Znate pravilo - pile koje nije iskljucalo kukuruz odlazi u posudu za pečenje zajedno sa njim"

Potrebni sastojci

  • domaće pile - 1/2 komada (bez grudi)
  • pirinač - 1 šolja
  • grašak - 1 šolja, zamrznut ili svež
  • sladak kukuruz - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • začin od povrća - 1 kašika
  • začin - 1 kašičica, za piletinu
  • čubar - 1 kašičica
  • biber - prstohvat
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na porcije i pospite začinom za piletinu. Luk isecite na sitno i sipajte u posudu za pečenje, dodajte i piletinu.

Sipajte zamrznuti grašak i 2 šolje vode, stavite da se zapeku u rerni.

Nakon što provri oko 30 minuta, izvadite i dodajte začin od povrća i još jednu šolju vode, ako je neophodno, potrebno je da ima dovoljno bujona da bi se skuvao pirinač.

Operite pirinač i nakon što se meso zapeče dodajte kukuruz, probajte kakvog je ukusa i ako ima potrebe dodajte malo soli i još začina.

Pecite dok se pirinač ne skuva i piletina dobro ne zapeče. Pečeno pile je mnogo ukusno.

Domaće pile sa pirinčem, grškom i kukuruzom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: