Način pripreme
Umutimo jaja i šećer mikserom. Dodajemo ulje i opet mutimo. Očistimo šaragrepe i narendamo rendetom.
Očistimo orahe u isečemo ih na sitno. Prosejemo brašno i dodajemo prašak za pecivo. Dodajemo brašno u kašu postepeno i mešamo mikserom. Skorz na kraju stavljamo narendane šargarepe i isečene orahe. Ako želite orahe možete da sameljete.
Maslacem namažemo kalup za tortu s prstenom ili posudu za pečenje i posipamo brašnom. Sipamo smesu i zagladimo kašikom, da bude glatko, da ne napukne pri pečenju. Treba da je glatko, da bi sami elementi bili dobri.
Stavljamo da se kolač peče na 180 stepeni u zagrejanoj rerni. Prebacujemo kolač u okrugli veliki tanjir. Nakon što se ohladi stavljamo šablon sa božićnim motivima preko kolača i posipamo šećerom u prahu. Treba da se ohladio da se šećer ne bi otopio. Posle ga sklanjamo.