Način pripreme
Odvojite piškote za oblikovanje obruča oko torte.
Preostale piškote natopite malo u sok od pomorandže. Sastojke za krem mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Ako ne možete da nađete ove sastojke ili ne želite, možete za krem koristiti 250 ml slatke pavlake, koru 1 pomorandže, 2 struka mente, 500 g, jagoda isečenih na kockcie.
Počinjemo sa sastavljanjem torte. Na dno kalupa stavljamo natopljene piškote, odozgo namažemo kremom. Ređamo dok ne potrošimo sastojke, treba da odvojimo krem za dekoraciju pre nego što dodamo mentu i jagode.
Stavljamo tortu na 2-3 sata u frižider da se stegne. Nakon toga pažljivo vadimo iz kalupa, namažemo odvojenim kremom i slatkom od jagoda. Ukrašavamo svežim jagodama - 6-7 prepolovljenih i oblikujemo obruč od piškota.
Stavljamo gotovu tortu od piškota u frižider na još nekoliko sati.