Način pripreme
Prvo sipajte 3 kesice želatina u 3 šoljice sa vodom i ostavite da nabubri.
Za to vreme počnite sa pripremom prvog krema.
Za njega pomešajte sve sastojke u posudi i mutite.
Rastvorite jedan želatin na pari i dodajte u smesu. Ponovo dobro promešajte i dobijeni čokoladni krem sipajte u namazan pleh sa dnom koje se skida.
Ostavite ga u zamrzivaču i za to vreme pripremite drugi krem.
Za njega prvo izgnječite bananu u posudi. Nakon toga dodajte ostale sastojke. Rastvorite i drugi želatin, dodajte ga u smesu i ponovo dobro promešajte.
Izvadite pleh, sipajte drugi krem i ponovo vratite u zamrzivač.
Počnite sa pripremom trećeg krema. Sameljite borovnice. Pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte borovnice i njih promešajte. Ponovo rastvorite i poslednji želatin. Dodajte ga u smesu i promešajte.
Izvadite pleh sa proteinskom tortom, sipajte i poslenji krem i stavite ponovo u zamrzivač na 10-15 minuta.
Nakon toga izvadite zdravu tortu, ukrasite po želji i ostavite u frižideru nekoliko sati ili jednu noć da se stegne.
Imate raskošnu proteinsku trobojnu tortu, koju možete jesti sa povodom i bez povoda.