Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Katme u aparatu za galete

Katme u aparatu za galete

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4251544k
Katme u aparatu za galete3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Dajte jednoj domaćici aparat za galete, a ona neka vam pokaže kako da u njemu pripremite najukusnije katme"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • kvasac - 1 kašičica, suv
  • jaja - 1 komad, sveže
  • brašno - tip 450, koliko je potrebno
  • maslac - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo 1 šolju ugrejanog mleka i vodu, oko 2 šolje. U njih dodajemo šećer, 1 kašičicu soli, 5 supenih kašika ulja, prašak za pecivo, suvi kvasac i jedno umućeno jaje.

Dobro promešamo da se sa sastojci pomešaju i postepeno dodajemo brašno koliko je potrebno da dobijemo testo, malo gušće od boze.

Ostavljamo testo na toplom da nadođe približno oko 35-45 minuta ili koliko je potrebno. Uključujemo aparat za galete i kada se dovoljno ugreje pečemo katme, pre svakog sipanja testa namažemo aparat sa malo maslaca.

Gotove, pečene katme stavljamo na rešetku i namažemo kravljim maslacem. Serviramo sa sirom, topingom, slatkom, medom ili posute šarenom solju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: