Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Orada sa pavlakom i krompirom iz rerne

Orada sa pavlakom i krompirom iz rerne

GabrielaGabriela
Početnik
161583
Orada sa pavlakom i krompirom iz rerne
Fotografije: Gabriela
1 / 2
25/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Da pripremimo ukusnu ribu na grčki način i da uživamo u živoru, kao što samo oni znaju"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada
  • krompir - 4 komada, srednje veličine
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • mirođija - 4 - 5 strukova, sveža
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i dobro operemo ribu. Posolimo lepo spolja i iznutra. Izrendamo čenove belog luka i stavljamo u ribu zajedno sa lovorovim listom i malo sitno iseckane mirođije.

Sipamo pavlaku u duboku posudu, u nju dodajmo so, biber i sitno iseckanu mirođiju. Promešamo i ostavljamo sa strane.

Oljuštimo krompir i isečemo ga na krugove debljine oko 1 cm. Namažemo pleh obilno uljem i ređamo krompir na dno.

Sipamo pavlaku i stavljamo ribu odozgo. Mažemo ribu uljem i stavljamo 2-3 kruga od krompira na ribu.

Uvijamo pleh aluminijumskom folijom i stavljamo da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.

Nakon toga skidamo foliju i nastavljamo da pečemo još 20 minuta, ali na 225 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: