Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada iz rerne sa estragonom

Orada iz rerne sa estragonom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Orada iz rerne sa estragonom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Prstohvat estragona - u tome je tajna najukusnije orade iz rerne"

Potrebni sastojci

  • orada - 1 komad
  • estragon - 1 - 2 grančice
  • beli luk - 5 čenova
  • belo vino - 100 ml
  • limun - 1 komad
  • čeri paradajz - 1 grančica
  • maslinovo ulje - 1 šolja za kafu
  • biber - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Grančice estragona iseckajte sitno, zajedno sa čenovima belog luka.

Začinite ribu unutra i spolja solju i biberom i pripremljenom smesom od estragona i belog luka.

U unutrašnjost ribe stavite parče limuna. Napravite nekoliko ne mnogo dubokih proreza preko ribe i stavite u njih po krišku limuna.

U odgovarajući pleh sipajte maslinovo ulje. Stavite ribu, prelijte čašom belog vina i 1-2 supene kašike maslinovog ulja.

U pleh stavite grančicu čeri paradajz. Prcite oradu u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30 minuta.

Servirajte oradu iz rerne sa estragonom uz salatu po vašem ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti