Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Šaran u rerni sa selenom i belim vinom

Šaran u rerni sa selenom i belim vinom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Šaran u rerni sa selenom i belim vinom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Tajna je u začinima, rekli bi neki, ali prema nama tajna je u ljubavi, sa kojom se sprema"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, veliki
  • luk - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • celer - 2 grančice
  • selen - 2 grančice
  • ulje
  • belo vino - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • začin za ribu - pikantni
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Namažemo posudu za pečenje uljem, u koju ćemo staviti aromatičnog šarana.

Očistimo i isečemo luk na tanke kružiće.

Šargarepe takođe očistimo i pomoću ljuštilice isečemo na krugove.

U posudu za pečenje poređamo prvo luk, preko njega šargarepe i na proizvoljna mesta stavljamo grančice selena i celera.

Preko njih stavljamo ribu isečenu na kotlete, koje posipamo začinom za ribu.

Prelivamo je vinom i vodom, posipajući i soja sosom.

Stavljamo u rernu i pečemo, dok otvaramo s vremena na vreme i prelivamo samu ribu sosom.

Pečemo dok se ne obrazuje korica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: