Način pripreme
1. Očistite orade i napravite 4 filea od njih. Sačuvajte kožu i izvadite kosti iz mesa.
2. Čenove belog luka očistite i nasecite na kriške. Dobro je da beli luk bude veći, jer će se on kasnije pretvoriti u čips.
3. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i u njemu upržite beli luk do zlatne boje, ali pazite da ne izgori.
4. Izvadite čips od belog luka u tanjir i u istoj masnoći u tiganju dodajte so, a odozgo filete ribe sa kožom prema dole. Ostavite po 2 minuta da se prži sa svake strane.
Jačina vatre treba da bude jaka, kako bi dobili koricu, a da iznutra prežena riba ostane mekana.
5. Čim orada bude gotova, izvadite je iz tiganja. U masnoću dodajte sok od limuna i smanjite vatru.
6. Sos koji ste dobili iskoristite da prelijete ribu, dodajte još malo maslinovog ulja, čips od belog luka i sveži peršun, iseckan na sitno.
7. Poslužite oradu sa belim lukom u tiganju uz čašu omiljenog belog vina ili drugog pića po izboru!