Način pripreme
Priprema bresaka je veoma dug i težak posao, tako da prva stvar, koja vam je potrebna je strpljenje. Zamesite testo tako što umutite jaja sa šećerom dok ne pobele.
U njih dodajte kiselo mleko u kojem ste rastvorili amonijačnu sodu zajedno sa uljem i 2 šolje za kafu od brašna. Uvijte u foliju i ostavite u frižideru na 1 sat.
Nakon toga zamesite tvrđe testo tako što dodate preostalo brašno i oblikujte loptice. Imajte u vidu da ako ih napravite da budu veličine oraha, one će narasti prilikom pečenja, tako da kada ih zalepite po dve, dobićete breskvu realne veličine.
Velikim polovinama je lakše izvaditi unutrašnjost. Ja više volim manje. Poređajte loptice u pleh, obložen papirom za pečenje i stavite u rernu, ugrejanu na 180 stepeni bez ventilatora. Ako ih pečete sa ventilatorom raspuknuće se.
Nemojte da ih prepečete zato što će biti potrebno da vadite unutrašnjost, a da ih ne mrvite. Dobro je da izvadite unutrašnjost dok su još tople, ali teško ćete uspeti to, zato je dobro da još neko bude sa vama.
U dobijene mrve dodajte smesu od kakaa, maslac, šećer i sveže mleko, ugrejano na vatri, a posle mlevene orašaste plodove i izmrvljene napolitanke.
Dobijenom smesom počnite da punite polovine, zalepite ih i potopite u rastvorene poslatičarske boje. Potopite prvo u crvenu sa jedne strane (do pola), a posle i u žutu boju sa druge strane.
Dok su još vlažne uvaljajte ih u kristal šećer i stavite po dva listića šimšira Ako je ostalo od nadeva nemojte žaliti.
Moj zavet je da ga iskoristite tako što ćete napraviti bombone. Oblikujte loptice i uvaljate ih u čokoladne mrvice, budu izuzetne.