Način pripreme
Kvasac izmrviti, dodati u mlako mleko, zatim umešati jednu kašiku brašna, jednu kašiku šećera izmešati i ostaviti da odstoji pet minuta.
Varjačom razmutiti mast, dodati jednu kašiku šećera, nadošli kvasac, vanilin šećer, rendanu limunovu koricu, jaja i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.
Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena prekriveno providnom prianjajućom folijom.
Nakon toga radunu površinu posuti brašnom, izručiti testo, razviti oklagijom i iseči na šesnaest delova.
Na svaki deo testa staviti dźem te skupiti krajeve blago prituskajući kako bi se testo zalepilo.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene ružice.
Peći 25 minuta na 180 stepeni.
Pečene ružice uzvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade, pa dok su još mleke posuti ih šećerom u prahu.
Ružice po starinskom receptu servirati i poslužiti.