Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Ružice po starinskom receptu

Ružice po starinskom receptu

VecaVeca
Šef kuhinje
7144002k3389
Ružice po starinskom receptu
Fotografije: Veca
1 / 3
13/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
95 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Nema greške kod starinskih recepata. Uverite se i sami."

Potrebni sastojci

  • mleko - 200 ml
  • svež kvasac - 20 g
  • brašno - oko 700 g
  • jaja - 2 komada
  • domaća svinjska mast - 150 g
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • šećer - 2 kašike
  • limun - korica
  • Za nadev
  • džem - po potrebi
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac izmrviti, dodati u mlako mleko, zatim umešati jednu kašiku brašna, jednu kašiku šećera izmešati i ostaviti da odstoji pet minuta.

Varjačom razmutiti mast, dodati jednu kašiku šećera, nadošli kvasac, vanilin šećer, rendanu limunovu koricu, jaja i uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo.

Ostaviti da odstoji u frižideru sat vremena prekriveno providnom prianjajućom folijom.

Nakon toga radunu površinu posuti brašnom, izručiti testo, razviti oklagijom i iseči na šesnaest delova.

Na svaki deo testa staviti dźem te skupiti krajeve blago prituskajući kako bi se testo zalepilo.

Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene ružice.

Peći 25 minuta na 180 stepeni.

Pečene ružice uzvaditi iz rerne, ostaviti da se prohlade, pa dok su još mleke posuti ih šećerom u prahu.

Ružice po starinskom receptu servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: