Način pripreme
Procedite vodu iz leblebija, stavite u duboku posudu i mutite mikserom na velikoj brzini, tako ćete dobiti lepu penu. Nakon toga postepeno dodajte šećer, mutite tri minuta još ili dok se ne stvore tvri vrhovi. Oni koji su pripremali puslice pre, znaće kada je taj trenutak.
Posle prosto sipajte limuntus i mutite još oko minuta. Od dobijene tvrde smse uz pomoć šprica sipajte puslice na papir za pečenje, gledajte da budu na rastojanju jedna od druge. Stavite ih u rernu, ugrejanu na 100 stepeni sa ventilatom i pecite 120 minuta.
Nakon toga izvadite posudu iz rerne i ostavite puslice napolju. Trena im minut da se ohlade i stvrdnu. Odlepite jednu puslicu i pogledajte da li je dovoljno pečena. Ako nije, vratite u rernu na još najviše 20 minuta.
Napomena: Ako vam je smesa za dva ili više plehova, nemojte zaboraviti da ih umutite ponovo pre nego što ih poređate. Ako ne uradite to, postoji mogućnost da će vam sledeće puslice biti spljeskane i neoblikovane.