Holandez sos

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
20/05/2017
"Kako da pripremite jedan od najčuvenijih soseva na svetu - korak po korak "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 588
  • Pregledi tokom meseca85
  • Pregledi tokom sedmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • maslac - 180 g
  • jaja - 3 kom. žumanaca
  • voda - 1 kašika mlake
  • bujon - 1 kašika
  • limun - 1 kašika soka od limuna
  • šećer - prstohvat
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Sos Holandez se priprema na pari. Staviti šerpu u kipuću vodu i dobro umutiti žumanca. Uz neprestano mešanje dodati i vodu, bujon (može samo voda ili belo vino) i sok od limuna.

Kada se smesa zgusne, početi sa dodavanjem maslaca. Maslac treba da bude prethodno rastopljen na tihoj vatri i dobro umućen žicom. Nakon što je maslac dodat u sos, mutiti dok se smesa ne zgusne.

Temperatura treba da bude umerena i sos ne treba da zavri, da se ne bi presekao. Sos Holandez se servira sa šparglom, svetlim mesima, ribom i piletinom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar