Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Seckana svinjetina sa paradajz sosom

Seckana svinjetina sa paradajz sosom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
16226162
Seckana svinjetina sa paradajz sosom
Fotografije: Maria Gulekova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Iz bakine kuhinje do vaše trpeze uz našu pomoć - zapišite, skuvajte i jedite ukusno"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 - 450 g
  • sok od paradajza - 500 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 - 5 čenova
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje 80 - 100 ml
  • šećer - 3 - 4 supene kašike
  • peršun - 1/4 veze
  • ruzmarin
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo meso u posoljenoj vodi dok ne bude gotovo. Nakon toga ga izvadimo i isečemo na male komade.

U dubokoj šerpi ugrevamo ulje i dodajemo isečeni luk i beli luk. Pržimo dok ne dobije zlatnu boju, nakon toga dodajemo brašno i alevu papriku.

Dobro promešamo i razredimo sa sokom od paradajza i oko 700 ml vode. Ostavljamo sos da se krčka na tihoj vatri oko 4-5 minuta i dodajemo šećer i začine.

Dobro promešamo i ostavljamo još 1-2 minuta. Nakon toga dodajemo isečeno meso i kuvamo još 4-5 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: