Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Petao sa paradajz sosom

Petao sa paradajz sosom

Petao sa paradajz sosom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Koliko god da kukuričeš, završavaš u rerni, ali važno je da si u društvu paradajz sosa"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 kom., domaći
  • paradajz - 500 g, oljušten iz konzerve
  • sok od paradajza - 300 ml
  • luk - 3 glavice
  • paprike - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 4 supene kašike
  • vegeta
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - svež
  • šargarepa - 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Petla isecite na porcije. Stavite meso u ekspres lonac. Dodajte so. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Oljuštite luk, očistite paprike i šargarepu. Sitno iseckajte povrće. Stavite ih u pleh za pečenje.

Dodajte ulje i povrće. Dinstajte dok ne omekša. Dodajte alevu papriku i vegetu. Sipajte paradjz.

Poklopite poklopcem. Pecite 6-7 minuta.

Isecite meso. Prelijte bujonom.

Poklopite posudu i ponvo pecite jelo dok ne dobije lepu boju.

Pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: