Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Šaran sa paradajz sosom

Šaran sa paradajz sosom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
1652042
Šaran sa paradajz sosom1 / 2
23/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Neka probe za Nikoljdan počnu sada - sa ovim receptom za šarana sa paradajz sosom"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad (oko 1kg)
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 5 čenova
  • šargarepa - 2 komada
  • peršun - 1/2 veze
  • lovorov list - 1 komad
  • biber - 10 zrna
  • belo vino - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Šarana isecite na porcije, posolite i poređajte u široku šerpu. Isecite luk na kriške i stavite unutra.

Dodajte beli luk, šargarepa, peršun, lovorov list i zrna bibera. Sipajte vino i 1 šolju vode. Kuvajte oko 30 minuta na tihoj vatri.

Nakon toga izvadite ribu i isecite u tanjir. Prelijte proceđenim sosom. Po želji možete servirati sa prženim krompirom ili pireom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: