Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kuskus sa paradajz sosom

Kuskus sa paradajz sosom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Kuskus sa paradajz sosom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Kuskus sa svežim povrćem - današnja varijanta"

Potrebni sastojci

  • kuskus - 500 g
  • paradajz - 400 g (1 konzerva)
  • leblebije - 1 konzerva (200 - 250 g)
  • tikvice - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • mladi luk - 3 struka
  • bujon - 1 kocka, povrće
  • kumin
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - prstohvat
  • so
  • ulje
  • mirođija - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte 1 litar vode. Pre nego što voda proključa, u njoj rastvorite kockicu bujona. Kada se bujon rastvori, dodajte kuskus.

Tikvicu operite i naseckajte na male kockice. Šargarepu narendajte, a luk sitno naseckajte.

U zagrejano ulje stavite tikvicu i šargarepu. Upržite ih malo i onda ih dinstajte oko 6 minuta, dok tikvica ne omekša. Nakon toga dodajte luk i začine. Promešajte i ostavite još 2 minuta.

Dodajte paradajz i leblebije, ponovo promešajte i ostavite za kratko. Malo kasnije isključite vatru i sipajte paradajz sos u kuskus. Promešajte i dodajte mirođiju.

Jelo je lepljivo i zbog toga je bolje da ga jedete uz salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: