Brizle sa paradajz sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
20/09/2018
"Ne tražite više najukusniji recept za brizle - evo ga "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano118
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brizle - 500 g, ili količina po želji
  • so
  • sirće - 3 kašie
  • biber
  • aleva paprika
  • crno vino - 100 ml
  • paradajz - 1 konzerva, oljušten, isečen
  • čubar - ili drugi zeleni začin po ukusu
  • peršun - 4 struka, iseckan
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Uzmite brizle i natopite ih 1 sat u vodi sa sirćetom. Ostavite ih nakon toga da se ocede 10 minuta i blanširajte još 10 minuta u kipućoj vodi. Izvadite ih i potopite odmah u ledenu. Ponovo ocedite.

Zagrejte masnoću u širokom tiganju i stavite bruzle da se prže. Posolite, dodajte biber i čim uhvate boju dolijte crno vino. Ostavite da se dinstaju tako 10 minuta, nakon toga dodajte paradajz.

Promešajte dodajte još začina po ukusu i dokuvajte dok se brizle potpuno ne skuvaju. Servirajte sa iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar