Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Jagnjeći mozak sa maslacem

Jagnjeći mozak sa maslacem

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
45164447
Jagnjeći mozak sa maslacem
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 3
03/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Propustili smo da u receptu napišemo koliko vina pije ovaj delikates, ali vi ćete uspeti i bez toga, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći mozak - 150 g
  • maslac - 50 g
  • peršun
  • himalajska so
  • šargarepa - 1 komad
  • lovorov list - 1 komad
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte jagnjeći mozak u 500 g vode sa isečenom šargarepom, solju i lovorovim listom. Isecite kuvani mozak na zalogaje.

Stavite masalc u tiganj, rastopite i skinite sa vatre.

Prelijte isečeni mozak rastopljenim maslacem. Pospite peršunom i servirajte odmah. Posolite po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: