Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije sa maslacem i cimetom

Gurabije sa maslacem i cimetom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Gurabije sa maslacem i cimetom
Fotografije: Mariana
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Aromatične i ukusne, ovakve gurabije su nam u srcu"

Potrebni sastojci

  • cimet - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 2 šolje, tip 500
  • šećer - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Vadimo maslac i jaje na sobnu temperaturu.

U posudu stavljamo jaja i šećer i mutimo ih mikserom veoma dobro, dok se šećer ne istopi i smesa ne postane gusta.

Dodajemo meki maslac, cimet, so i muskatni oraščić unutra u posudu i ponovo mutimo mikserom kontinuirano.

Prosejemo brašno pomoću sita. U brašno stavljamo prašak za pecivo i mešamo.

Dodajemo prašno u porcijama. Zamesimo meko testo sa maslacem.

U pleh od rerne stavljamo list papira za pečenj. Odozgo poređamo cimet kolače na rastojanju jedno od drugog.

Oformimo loptice rukama. približno veličine oraha treba da budu gotove gurabije. Dobija se 25 komada kolača.

Pečemo u rerni zagrejanoj na 170 stepeni dok ne bude gotovo.

Vadimo kad je gotovo - gurabije sa maslacem i cimetom hrskave spolja, blago napukle i mekane iznutra.

Jedemo uz kafu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: