Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Zalogaji»Jagnjeći pohovani mozak

Jagnjeći pohovani mozak

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8325
Jagnjeći pohovani mozak
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sjajno predjelo od pohovanog jagnjećeg mozga za svako društvo!"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći mozak - 1 kg
  • brašno - 40 g
  • jaja - 4 komada
  • prezle - 100 g ili testo za pohovanje - 350 g
  • masnoća - 200 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno skuvani mozak isecite na debele kriške ili manje parčiće, koji se pritiskaju i oforme u izdužene ćuftice.

Pohuju se u bršnu, umućenim jajima, prezlama ili se potapaju u testo za prženje.

Ispržite mozak u dubokom ulju dok ne dobije zlatastu boju. Servirajte ga sa toplim garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: