Svinjske uši sa balsamiko sirćetom i senfom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
08/02/2019
"E nema drugo ovakvo meze, koje tako dobro ide uz pivo "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 2 komada
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber - po ukusu
  • za sos
  • balsamiko sirće - 1/2 šolje
  • dižonski snef - 1/4 šolje
  • limun - 3 - 4 kriške
  • čili - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Kad dobro očistimo uši, stavljamo ih u posudu sa vodom i kuvamo dok ne budu gotove.

Kad ih izvadimo iz vode, ostavljamo na nekoliko minuta da se ohlade. Posipamo solju i biberom.

Uključujemo gril i pečemo sa obe strane. Kad budu gotove, isečemo ih na duge trake.

U malu šerpu sipamo balsamiko i kuvamo ga 1-2 minuta da se redukuje tečnost.

Dodajemo senf i dobro promešamo dok se potpuno ne rastvori.

Gotove, isečene trake ušiju stavljamo na tanjir i prelivamo sosom. Stavljamo i kriške limuna, takođe i čili.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar