Ratluk pogačice

Desi MarinovaDesi Marinova
Kuvar
531320724
Ratluk pogačice
Fotografije: Desi Marinova
1 / 3
13/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
20
"Sa aromatičnom sredinom od ratluka i blago ispečene u rerni - super ukusne ratluk pogačice, omiljene celoj porodici"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 čaša
  • kvasac
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1 kesica
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 800 g
  • ratluk - 2 kutije
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvaramo kvasac u 100 ml mlake vode zajedno sa šećerom i malo brašna. Ostavljamo oko 10 minuta dok smesa ne provri.

Prosejemo brašno i u njega dodajemo rastvoreni kvasac, kiselo mleko sa sodom, so i ulje. Zamesimo meko testo i ostavljamo ga da naraste 40-45 minuta.

Sečemo po malo testa i oblikujemo pogačice u koje stavljamo parčiće ratluka. Poređamo pogačice u podmazanu posudu za pečenje i pečemo u umerenoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: