Način pripreme
Ugrejati mleko, pa potopiti kvasac i posuti šećerom. Ostaviti na toplom mestu i sačekati da naraste.
U činiju staviti brašno, so, jogurt, ulje, žumanca i nadošli kvasac. Od svih sastojaka unesite glatko testo, a ukoliko se suviše lepi dodati još malo brašna. Pokriti testo krpom i sačekati da udvostruči svoju veličinu.
Kikiriki i margarin za kolače pomešati u multipraktiku, a po ukusu premaz i posoliti.
Testo podeliti na osam loptica. Prvu lopticu razvući oklagijom i premazati sa malo smese od margarina i kikirikija.
Razvući drugu lopticu i prekriti prvu. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
Testo razvući u pravougaonik i iseći na kockice. Pogačice prebaciti u pleh prekriven papirom za pečenje, a zatim premazati umućenim belancima.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta dok pogačice ne porumene.
Pogačice sa kikirikijem prohladiti i poslužiti uz jogurt.