Marinirana svinjetina na ražnjiću

Marinirana svinjetina na ražnjiću

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
193
810
19/02/2019
"Najbolji način da pripremite svinjsko meso"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešamo soja sos, vino, sok od limuna, so, kumin, biber, čubar i kari. Promešamo dobro.

Isečemo meso na veće parčiće, jer ćemo koristiti bar dva velika metalna ražnjića. Isečemo i paprike na velike parčiće.

Potapamo meso u dobijenu marinadu i između njega ređamo sveđe biljke i luk isečen na kolutove. Prethodno smo odvojili sa strane malo marinade i sada je dolivamo u meso - pokrivamo folijom i ostavljamo da odstoji 3-4 sata u frižideru, dok ne upije dobro marinadu i arome.

Upalimo drveni ugalj i pazimo da vatra ne bude jaka, pre nego što počnemo da pečemo, namažemo roštilj i ražnjić masnoćom.

Nižemo parčiće mesa - alevu papriku, parče mesa - zelenu papriku i tako dok ne poređamo svo meso. Pečemo na umereno zagrejanom roštilju da meso ne izgori.

Da bi bilo krhko, s vremena na vreme stavljamo marinadu!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar