Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Ražnjić na tatarski način

Ražnjić na tatarski način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451130958147
Ražnjić na tatarski način1 / 2
29/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Mi ovde nižemo ražnjić, težak posao, ali posle ćete svi želeti da jedete"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 1 kg, file
  • ulje - 100 ml
  • luk - 150 g
  • dimljeni svinjski file - 300 g
  • slanina - 150 g
  • pirinač - 150 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ovčiji file od žila i sečemo ga na parčiće za šiš - kao tanke kriške.

Spremamo marinadu od ulja, soli, isečenog luka, peršuna i soka od limuna. Držimo meso u njoj bar dva sata.

Nakvasimo ražnjić i počinjemo da nižemo meso, ređajući ga sa parčićima slanine i dimljenim fileom.

Pečemo na roštilju, pri čemu možemo redovno da mažemo meso marinadom.

Serviramo ražnjiće preko pirinča kuvanog u ovčijem bujonu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: