Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Ukusna marinirana svinjetina na roštilju

Ukusna marinirana svinjetina na roštilju

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
45164447
Ukusna marinirana svinjetina na roštilju
Fotografije: Nina Ivanova
1 / 2
31/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
2
"Nije potrebno da poštujete muža. Pripremite mu ukusnu mariniranu svinjetinu na roštilju i vaš je zauvek"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 - 600 g, bez masti
  • so - za začinjavanje
  • sok od ananasa - 150 ml
  • čili - 1 kašičica
  • beli luk - 2 - 4 čena
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata, po ukusu
  • ulje - 100 ml
  • voda - 250 ml
  • peršun - 2 - 3 struka
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
  • sok od limuna - 1 mali limun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso bez masti 500-600 g operemo i oštrim nožem sečemo na komadde, ne deblje od prsta. Stavljamo vodu i u njoj skuvamo take komade svinjetine. Meso se kuva oko dva sata dok ne omekša.

Ugrevamo ulje i u njemu propržimo sitno iseckane čenove belog luka zajedno sa čilijem. U dobijenu smesu dodajemo so, biber i sok od ananasa. Peršun očistimo od stabla i sitno isečemo da da miris marinadi, dodajemo ga.

Dodajte ostale sastojke za marinadu i mešamo dok se sastojci ne sjedine.

Hladne kuvane komade svinjetine začinimo marinadom, stavljamo u odgovarajuću posudu i prelivamo preostalom marinadom. Ostavljamo da odstoje da se marinuju 3-4 sata u frižideru, dobro je da budu potopljeni u marinadu, za to ćemo koristiiti ravan tanjir i čist kamen za pritiskanje.

Marinirane komade svinjetine vadimo i pečemo u dobro ugrejanom gril tiganju oko 30-50 minuta u zavisnosti od debljine i koliko su kuvani. Mnogo volimo društvo pečenog luka na grilu, koji bude gotov dok se svinjetina peče i daje neverovatan miris mariniranom mesu.

Dobro ide uz salatu od paradajza i krastavca ili zelenu salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: