Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ražnjići»Ražnjići u marinadi na gril tiganju

Ražnjići u marinadi na gril tiganju

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Ražnjići u marinadi na gril tiganju
Fotografije: Mariana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Sočni, marinirani ražnjići od svinjetine, koje umesto na roštilju, možete pripremiti na gril tiganju - poslužite sa krompirom ili svežom salatom i prijatno!"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • ulje - 2 kašike
  • pivo - 1/2 šolje, kvalitetno
  • origano - 3 kašike, sušeno
  • majčina dušica - 1 kašika, suva
  • so
  • biber
  • krompir - 6 komada
  • ulje - 1 šolja, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte ulje i pivo. Dodajte origano i majčinu dušicu.

Svinjetinu nasecite na komade jednake veličine. Nakon toga, lagano posolite meso i dodajte malo mlevenog bibera po ukusu.

Komade svinjetine stavite u posudu sa marinadom i ostavite ih na 2 sata da upiju arome.

Nakon toga, meso nabodite na štapiće i formirajte ražnjiće. Premažite gril tiganj sa malo ulja i poređajte ražnjiće. Pecite ih sa svih strana.

Oljuštite krompir i nasecite ga na tanke trake, operite ga i osušite.

Ugrejte ulje u odgovarajućem tiganju i ispržite krompir do prijatne boje. Krompir nakon prženja stavljajte na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće. Nakon toga, posolite krompir.

U odgovarajući tanjir poslužite po 2 ražnjića sa svinjskim mesom i prženi krompir.

Jedite uz pivo ili kolu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: