Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pile u đuvečari sa povrćem i leblebijama

Pile u đuvečari sa povrćem i leblebijama

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Pile u đuvečari sa povrćem i leblebijama
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Pile u đuvečari sa šarenim povrćem Prste da poližeš"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 6 komada
  • leblebije - 350 - 400 g
  • paradajz - 4 komada
  • sir - 300 g
  • pečurke - 300 g
  • bosiljak - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • slanina - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite leblebiju prethodne noći. Sledećeg dana je skuvajte dok ne bude gotova.

Dok se leblebije kuvaju, operite batake i posolite i pospite bosiljkom. Ostavite ih u frižideru dok se leblebije ne skuvaju.

U đuvečaru poređajte batake, odozgo sipajte leblebiju. Operite i isecite pečurke na kriške. Nakon toga ređajte red pečuraka, red paradajza, isečenog na krugove/kriške.

Preko paradajza stavite red sira, isečenog na kriške. Ponovo red pečuraka i red sira. Na vrh poređajte paradajz i preko njih slaninu, može na kockcie ili trakice.

Vodu ne stavljamo, zato što paradajz pušta vodu. Poklopite poklopcem i ostavite u rerni. Uključite rernu na 200-220 stepeni. Kuvajte 2 sata.

Kad provri pogledajte da li je paradajz pustio vodu, ako nije dodajte 100 ml.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: